Në UNT në Shkup promovohet libri i Prof.dr. Mustafa Ibrahimit “𝐄𝐓𝐍𝐎𝐊𝐔𝐋𝐓𝐔𝐑𝐀 𝐒𝐇𝐐𝐈𝐏𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐄 𝐏𝐄𝐋𝐀𝐆𝐎𝐍𝐈𝐒𝐄”

𝟏𝟔.𝟏𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟐  në Shkup në kuadër të aktiviteteve festive të nëntorit, Universiteti ‘Nënë Tereza’ në Shkup sot në ambientet e Teatrit Shqiptar për fëmijë dhe të rinj në Çarshinë e Vjetër organizoi promovimin e librit studimor të radhës të Prof. dr. Mustafa Ibrahimit ‘Folklori dhe etnokultura shqiptare e Pelagonisë’.

Libri voluminoz, është një përmbledhje me të dhëna nga traditat, doket, këngët, poezitë dhe kultura e shqiptarëve nga Prilepi, Dollneni, Manastiri e Resnja përmban të dhëna që autori i ka mbledhur me pasion për katër dekada, ndërsa nga të pranishmit u cilësua si enciklopedi e vërtetë për Pelagoninë, e vetmja krahinë ku kultura shqiptare nuk ishte shkencërisht e hulumtuar.

Autori i librit ‘Folklori dhe etnokultura shqiptare e Pelagonisë’, Prof. dr. Mustafa Ibrahimi tha se mbledhja e të dhënave për afro 40 vite, ishte një punë e vështirë por  e papërsëritshme pasi që shumica e të intervisrtuarve nuk jetojnë më, ndërsa të rinjtë nuk i kanë ato të dhëna që i kishin më të moshuarit.

Autori i Librit, Prof. dr. Mustafa Ibrahimi është profesor në UNT, ish-kryetar i Senatit ndërsa aktualisht është dekan i Fakultetit të Shkencave Sociale.