Kolona të gjata në Merdare

Koha e pushimeve në Kosovë mesa duket ka përfunduar. Këtë e bënë të ditur kolona e gjatë e veturave që pop resin për të kaluar kufinjtë. Është bbërë e ditur se kkolona kilometërshe po vazhdojnë akoma edhe sot në kufinjtë mes Kosovës dhe Serbisë.

Ndërsa sipas statistikave që kanë ardhur nga Qendra Kombëtare për Menaxhimin Kufitar, thuhet se kolonat më të gjata janë në pikën në Merdare. Në këtë pikëkalim qytetarët pop resin deri në 8 orë, ndërsa kolonat janë të gjata deri nnnë 800 metra.

Pritje ka edhe në pikën kufitare Dheu I Bardhë, por mesa duket pritjet aty janë më të shkurtëra deri në 30 minuta, ndërsa gjatësia e kolonave jo më shumë se 250 metra.