Shenasi Aliu

     

    Biolog

    I lindur në Vaksincë, rrethi i Kumanovës, më 25. 01. 1961.

    Ka mbaru studimet për biologji në Universitetin e Prishtinës. Prej më shumë se 30 vjet punon dhe vepron në Zvicër në qytetin St. Gallen.

    Tash e 20 vite  është anëtar i shoqatës së Ekologëve për Mbrojtjen e Natyrës dhe Ambientit, ndërsa që mban edhe një emision të drejt për drejtë në Radio Lyra me titull: “Shëndeti dhe bimët aromatiko-mjekësore”, për çka Shenasiu ka njohuri të thella, pasi prej vitesh eksploron natyrën, por edhe vendet e ndryshme me peshë historike e kulturore nga edhe sjellë shkrime për figura dhe personalitete të karakterit kombëtar e botëror, apo edhe udhë përshkrime . Herë pas here shkruan edhe ne portalin tonë: pointegra.ch