21.5 C
Zurich
Monday, August 10, 2020

Kujtim Shabani

0

 

 

Gazetar dhe ekspert i diplomuar i komunikimit

Ai ka ardhur në Zvicër në vitin 1991. Në Universitetin e Fribourg-ut ai ka përfunduar studimet për Media dhe Komunikim, shkencave politike si dhe etikës e filozofisë politike.

Ai është autor i dy studimeve në gjermanisht në emër të Institutit Zviceran për Studime Shqiptare: “Shqiptarët më të vjetër në Zvicër. Një dinjitet stoik” dhe “Zhvillimi i imazhit të shqiptarëve në mediat zvicerane” (si bashkëautor me Alain Maillard). Në vitin 2018 libri i tij i dytë me kolona u shfaq në gjuhën shqipe.

Për rreth katër vjet ai ishte përgjegjës për redaktimin e revistës dhe portalit të internetit dialogplus në Cyrih në gjuhën shqipe dhe gjermane. Ai është gjithashtu i pranishëm me kontribute për tema sociale dhe politike në platformën e internetit “prointegra.ch”.

Kohët e fundit, ai bashkë-themeloi shoqatën e integrimit “b’identitas” në Cyrih.