Havell

Perberesit:

125gr margarine

1 gote miell

gjysem gote qumesht

gjysem gote sheqer

 

125 gr margarine e shkrijme dhe ia hedhim nje gote te ujit miell. I perziejme ne temperature te ulet ne menyre qe te mos formohen kokerrza dhe te mos digjet mielli. E perziejme vazhdimisht derisa te skuqet mielli. Kur e shohim se edhe skuqur mjaftueshem, ia shtojme nje gote e gjysem qumesht ngadale duke perzier vazhdimisht, me pas ia shtojme me pak se nje gote sheqer. E perziejm edhe per pak dhe havlla eshte gati.