Gazetari i Prointegrës, Rexhep Rifati nominohet me çmimin “PEGASI”

Emblema e PagasitNë kuadër të nominimeve për krijuesit për vitin 2015, Lidhja e Poetёve, Shkrimtarёve dhe Artistёve “PEGASI” Kosova, gazetarit të këtij portali i ndau Çmimin pёr ekspozimin e vlerave mbarёshqiptare nё botё, ndërsa nga Zvicra është e nominuar edhe zonja Shukrije Ramadani, me Çmimin Aktivistja kulturore e vitit

Lidhja e Poetёve, Shkrimtarёve dhe Artistёve “PEGASI” Kosova, KRYETARE: Znj. Migena Arllati
Nёn mbёshtetjen e Presidentit tё LNPShA “PEGASI” Albania, z. Kristaq Shabani, shpall: NOMINIMET E KRIJUESVE PЁR VITIN 2015 – PEGASI KOSOVA
1. Shkrimtari: FLORA BROVINA
2. Poeti: TYRAN SPAHIU, Prizren
3. Historiani: JUSUF BUXHOVI
4. Publicisti: FAHRI MUSLIU
5. Çmimi pёr vepёr jetёsore: RAMIZ KELMENDI
6. Çmimi pёr studime letrare: ISAK SHEMA
7. Çmimi pёr studime etnologjike: BASHKIM LAJÇI
8. Çmimi pёr ekspozimin e vlerave mbarёshqiptare nё botё: REXHEP RIFATI
9. Mbledhёsi dhe rrёfimtari i traditёs popullore: SALIH ZOGIANI
10. Aktivistja kulturore e vitit: SHUKRIJE RAMADANI
11. Skulptori i vitit: DESTAN GASHI
12. Piktori i vitit: NAIM SPAHIU
13. Fotografi i vitit: SHKЁLZEN REXHA, Gjakovё
14. Gazetarja kulturore: FITNETE TUDA, Prishtinё
15. Kёngёtarja lirike e vitit: FLAKA GORANCI, Prishtinё
16. Pianisti i ri i vitit: GENT KUMNOVA, Gjakovё
17. Piktorja e re e vitit: DAFINA MAXHARRAJ, Istog
18. Piktorja nxёnёse e vitit: SARANDA HALIMI, Podujevё
19. Poetja e re e vitit: KALTRINЁ LOHAJ, Ferizaj
20. Koordinatori i vitit nё degёt e “Pegasit” nё Kosovё: SHEFQET DINAJ, Gjakovё
21. Shoqata mё aktive nё promovimin e vlerave letrare dhe tradicionale: KLUBI I SHKRIMTARЁVE “VOREA UJKO”, Klinё

Post Mortum, ҫmimi pёr vepёr jetёsore, iu ndahet Akademikёve tashmё tё ndjerё:
MARK KRASNIQI
BESIM BOKSHI
PAJAZIT NUSHI
ESAT STAVILECI

Duke Ju pёrgёzuar tё gjithёve pёr punёn e shkёlqyer,
me respekt, prof. Migena Arllati, kryetare e Lidhjes sё Poetёve, Shkrimtarёve dhe artistёve “Pegasi” Kosova

Legj: Të nominuarit Shukrije Ramadani dhe Rexhep Rifati me artisten Shqipe Bajrami, në Luksemburg më 14 mars 2015