Faruk Tasholli: RANË BAJLOZAT E PARTISË

(Vjershë humoristiko-satirike)

Ç’ranë bajlozat e partisë

Nga forcë e Gjergj Elez Alisë?

Po kah erdhën e kah dolën,

Çka banë trimat e ç‘ka folën?

Disa thanë dolëm prej detit

Do të tjerë vetë i prinë vetit,

Do me huj e do me huta

Do prej qiellit si parashuta!

T’gjithë të rruem e të kruem

As nga rriqnat të pickuem,

N’parlament bajshin piskamë:

Për Kosovë gjak kemi dhanë!

Dhe t’i hynë krejt shtetit mbarë

Me dosllarë e me kumbarë,

Fuq e fuq kry’t n‘tendera

Shpejt u banë – milionera!

Kush i trashë e kush i hollë

Me para blenë edhe shkollë,

Shkolla t’larta shkolla fillore

Sa për veti, gra, dashnore!…

Por sa shpejt ndërroi bota

Kur me pare s‘u shit vota,

Si maçorrat prej çatisë –

Ranë bajlozat e partisë!

Kush i hodhi kush i priti

Me ç’topuz kush i goditi

Veç dy gishta t’kryetrimit

Te kutia e votimit!

Nuk u panë udhës kah ranë

Sytë për toke kuku nanë!

Mbathni çizme Prishtinës sot

Se u mbush sheshi me lot!