Ekspozitë me fotografi të gjenocidit në Kosovë

84

Demokracia Studentore në Kosovë, në kujtim të Ditës së Evropës ka organizuar një ekspozitë ku do të prezantohen nëpërmjet fotove, krimi dhe gjenocidi i kryer në Kosovë ndaj popullatës së pafajshme shqiptare.

Qëllimi i kësaj ekspozite është që të kundërshtohet izolimi në të cilin po mbahet Kosova dhe mosreflektimi nga ana e Bashkimit Evropian që të lëshojë vizat për Kosovën dhe të mundësojë lëvizjen e lirë për qytetarët e saj. Këto fotografi do të ekspozohen për të shfaqur gjenocidin dhe spastrimin etnik që i është bërë popullit të Kosovës nnga Serbia, për masakrat, vrasjet, dhunimet dhe zhdukjen e popullit civil të Kosovës.

Ekspozita do të mbahet përball Kishës Ortodokse në kampusin e Universitetit të Prishtinës, pasi që ky objekt simbolizon dhunën dhe krimet që i ka kryer Serbia mbi popullatën civile në Kosovë.