19.5 C
Zurich
Tuesday, June 28, 2022

Për sindikata në shërbim të anëtarëve dhe punëmarrësve në Kosovë

Punonjësit e Kosovës janë të shfrytëzuar rëndë. Edhe pse luajnë rol kyç në procesin e punës në sektorin privat dhe shtetërorë, ata trajtohen në...

Një epokë e madhe me njerëz të mëdhenj

Sevi Agolli Kur vendosa të punoj me redaktimin e librit “Skënder Ibishi - Liria nuk ka çmim”, të autorit Osman Osmani, teksa shfletoja materialin për...

Njeriu që bëri epokë

  Edhe pas leximeve të shumta letrare e historike dhe kuvendimeve me mendje të ndritura, prapë nuk i rashë saktë në fije dilemës jetësore: heronjtë...

Zvicër: Jo reduktimit të pensioneve të pleqërisë (AHV/AVS)

Me 17 dhjetor 2021 parlamenti ka miratuar reformën AHV/AVS 21. Kundër këtij propozim ligji do të mbahet referendum. Afati i referendumit kalon me 7...

Të votojmë më të mirët!

Sindikalistët shqiptaro-zviceranë të regjionit Cyrih-Shafhauzen, në mbledhjen e rregullt të datës 25 janar 2022, ndër të tjera diskutuan edhe për zgjedhjet lokale që do...

Filantrop dekade, Milaim Jashari, falënderim për 280 shtëpi të reja skamnorësh! 

  Ty që dole nga lufta me copën e predhës serbe në trup, për të ngrit si flakadan “Feniksin” ferizajas në shoqatë shembullore bamirësie, me...