25.2 C
Zurich
Saturday, August 13, 2022

Siguri sociale për të gjithë / Jo zhbërjes së të drejtave sociale

(Unten folgt der Text auf Deutsch) Bota sot është si një fshat i madh. Zviceranet dhe zvicëranët punojnë në shetet e jashtme. Të huajt punojnë...

Kosova – Plastikland / Kosovë – vend plastike

Elisabeth Kaestli është gazetare dhe shkrimtare e lirë, e cila prej një kohe të gjatë i është përkushtuar shkrimeve mbi dhe për Kosovën. Ajo...

Zhvillimet në Kosovë – një prokupim edhe i miqve të saj

Elisabeth Kaestli është gazetare dhe shkrimtare e lirë, e cila prej një kohe të gjatë i është përkushtuar shkrimeve mbi dhe për Kosovën. Ajo...

Shafhauzenasit rezistojnë kundër iniciativës së zbatim-dëbimit

Jo vetëm titulli, por duhet të lexohet saktë edhe përmbajtja e tekstit të iniciativës së zbatim-dëbimit, argumentojnë kundërshtarët e propozimit. Asnjë temë nuk është duke...

Test für eine junge Demokratie

Eine linksoppositionelle Bewegung hat bei den Wahlen in ganz Kosova versucht, lokale Mandate zu erobern. Der Spitzenkandidat in Ferizaj: Faton Topalli, der nach seiner...