28.6 C
Zurich
Saturday, August 13, 2022

Faruk Tasholli: Fati fatkeq i autorit, Arben Sylë Kadriu, dhe vargu i tij poetik

(Arben Sylë Kadriu, “Hije Kalorësi”, Përgatitja për shtyp: Prof. Dr. Alban Ymer Neziri; Përkujdesja: Prof. Dr. Zymer Ujkan Neziri; Botuesi: Shoqata e të Burgosurve...

Enver Zhinopotoku: RAMUSH TAHIRI, NDËRTUES OPINIONESH PUBLIKE DHE INSTITUCIONESH SHTETËRORE

 Ramush Tahirin, intelektualin dhe politikologun e përmasave kombëtare, e njoha gati para gjysëm shekulli, në shtatorin e vitit 1975, kur 90% e atyre që...

Bedri TAHIRI: SHPEND BALI BISHEVA-DRAGOBIA (1865- 1957)

                            Burra t’rrallë ka rritë Tropoja T’rreptë nga gishti e mjalt nga goja T’drejtë...

Bedri TAHIRI: ME “PROINTEGREN” NËPËR TROJET SHQIPTARE

  Foto-reportazh ) Ekip i Platformës, “Prointegra.ch”, në përbërje: Osman Osmani, president i kësaj Platforme, Hazir Mehmeti bashkëpunëtor nga Austria; Rexhep Rifati, gazetar në Zvicër,  Bedri...

74 vjet veprimtari të Ansamblit Folklorik Autokton “RUGOVA”

Për afro shtatë dekada e gjysmë, vallet e veshjet janë ruajtur ashtu siç janë trashëguar, e që kjo e bënë veçantë këtë ansambël që...

Bedri Tahiri: LOGORECËT- LAVDIA E SHKODËR LOCËS

Përurim libri: Duke shfletuar Albumin, “Histori shkodrane në fotografi” nga Pjetër Logoreci me përkujdesje, hasim në foto të vjetra origjinale, të përcjella edhe me...