25.2 C
Zurich
Saturday, August 13, 2022

PD Dr.med.Florim Cuculi, para Rrjetit të Bizneseve në Luzern foli rreth covidit dhe vaksinës

Afaristët që veprojnë në kuadër të Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Zvicrën Qendrore, që nga themelimi merren me trajtimin dhe shqyrtimin e temave jo...

Gruaja shkruan për burrin dëshmor

(Rreth librit “Agim i një jete pa perëndim”) Lufta më e fundit (1998-1999) për çlirim në Kosovë, kurorëzoi përpjekjet 87 vjeçare të bashkatdhetarëve tanë atje...

“Jehona Shqiptare” ndezi atmosferën në “Festën e Plisit 2021” në Dajt të Tiranës

    Festa e Plisit në organizim të Shoqatës Kombëtare “BYTYÇI” edhe në këtë vit, 29 Gusht 2021, organizoi me shumë sukses Edicionin e 18 në...

Vina një qytezë arbëreshe, ku veshjet e grave shquhet me elemente arkaike  ilire

Në rrugëtimin tim të fundit në Kalabri dhe provincat tjera ( 21-25 Gusht 2021), për herë të parë vizitova 13 bashki, gjegjësisht katunde e...

30 vjet më parë, Serbia mbylli shkollat e shqiptarëve në Kosovë

 -Gazeta e rezistencës “Bujku”, kryeredaktor i parë-themelues i së cilës isha, në numrin e 3 Shtatorit 1991 në ballinë në kryetituj shkruante: “Pushteti serb pengoi fillimin e mësimit në shkollat shqipe në Kosovë”,...

Kolosi, Antonio Belushi na pret me flamuj, libra e këngë arbëreshe

Të shkosh në Kalabri e të mos e vizitosh Atë Antonio Bellusci, gazetar–shkrimtar-pedagog dhe etnolog dhe mbi të gjitha, një misionar dhe atdhetar i...