25.2 C
Zurich
Saturday, August 13, 2022

Solidaritet në vend të diskriminimit

Bernë, 29 gusht 2020 Në lokalet e Sindikatës Unia në Bernë, të shtunën e 29 gushtit 2020 është mbajtur takimi me parullën "Solidaritet në vend...

 “Vëllezërit Arbëreshë”, që emocionuan mijëra adhurues në Arbëri e mërgatë   

  Në vazhdën e grupet artistike, kësaj radhe prointegra, prezanton Shoqatën Kulturore dhe Folklorike “Vëllezërit Arbëresh” të Frasnitës në Kalabri, e cila kudo që është...

Ndahet nga jeta albanologu arbëresh Gianni Belluscio

Portali “Arbëria” nga Shënë Vasili në Kalabri, që ishte edhe vendlindja e tij, duke shkruar për vdekjen e këtij studiuesi në  moshën 59 vjeçare,...

Kalaja e Janinës nga luftoi “Ali Pasha me shtatë zemra”!

  Në vazhdën e prezantimit të kalave të shtunave në “prointegra”, kësaj radhe për Kalanë e Ali Pashë Tepelenës në Janinë, që deri më 1820...

MENGELET E TË MENDUARIT PARTIAK PO E DËMTOJNË KONTINUITETIN E E ZHVILLIMIT  

Sido që të shkojnë zgjedhjet, Kosova dhe shqiptarët kanë nevojë për një tip Senati të njerëzve të pavarur partiakisht, por me përgatitje solide intelektuale...

Adem Demaçi: Drithë dhe miell bashkë

Ky roman botohet pas vdekjes së autorit, por është shkruar që në rini të tij, në fillim të viteve 1960, para se Adem Demaçi...