25.2 C
Zurich
Saturday, August 13, 2022

Përmbyllje e suksesshme e vitit për sindikalistët e Zvicës

Urimi i kryetarit të sindikatës Unia për regjionin Cyrih-Shafhausen, Xhafer Sajdiut për festat e fundvitit Xhafer Sejdiu njihet si sindikalisti më aktiv shqiptaro-zviceran. Ai është...

Këshilli i përfaqësuesve të kantoneve njeh nevojën për veprim për të drejtat qytetare

Një vendim me gjysmë zemre për të forcuar demokracinë Komunikatë për media e Sindikatës Unia Bernë, 14.12.2021 Këshilli i përfaqësuesve të kantoneve i referoi sot komisionit...

Personalitetet Halil e Teuta Alidema (të) nderohen meritueshëm

Më 28.11.2021, me rastin e Festave të Nëntorit, në Konsullatën e Republikës së Kosovës në Cyrih, u përuruan veprat dhe monografia kushtuar Mr. Halil Alidema...

Interesat e ngushta në vend të solidaritetit kolektiv

Të drejtat e punëtorëve dhe organizimi sindikal në Kosovë Numri i sindikatave në Kosovë është rritur në periudhën e pasluftës. Sa përkon kjo rritje me...

Edicioni 49-të i Festivalit “Kosovarja këndon” në Ferizaj, solli sasi e cilësi

Parmbrëmë, më 28 Nëntor 2021, në godinën e Teatrit të Qytetit “Adriana” u mbajt edicioni i 49-të i Festivalit “Kosovarja Këndon”, në një atmosferë...

Në Durrës, ndahet nga jeta miku ynë zviceran, Rolf Alther

  Nga Durrësi, sot një lajm i hidhur për ndarjen nga jeta në moshën 80 vjeçare edhe të një miku të madh të shqiptarëve, ish-...