1.3 C
Zurich
Thursday, December 9, 2021

Ekipi i “prointegrës” përmbylli vizitën në të gjitha katundet arbëreshe në Sicili

Në projektin tonë, që njëherësh paraqet edhe një mision kulturor e kombëtar, pas vizitës së të gjitha ngulimeve arbëreshe në Kalabri, ekipi ynë nga...

Nga e diela “prointegra.ch” në mesin e arbëreshëve të Sicilisë

Pas vizitës së 20 katundve arbëreshe në tetorin e sivjetëm në Kalabri e provincat tjera të Italisë së Jugut, ekipi i platformës “prointegra.ch nga...

Akademi mirënjohjeje për Shyqri Nimanin, artistin unik në fushën e arteve krijuese me një...

  Në qytetin e Gjakovës ditë më parë u mbajt Akademi mirënjohjeje për Prof.Dr. Shyqri Nimanin, organizuar në 80 vjetorin e tij të lindjes dhe...

Promovohen veprat e dy autoreve shqiptare në Zvicër

Konsullata e Kosovës në Cyrih dhe Shoqata e Krijuesve Shqiptarë në Zvicër, zhvilluan një aktivitet të përbashkët të diplomacisë kulturore, meqë rast u bë...

Mehmet PRISHTINA : BeH dhe KOSOVA, SI MUND TË SHMANGEN SKEMAT E PARALELIZMAVE?

Analistë usharakë dhe diplomat të karrierës në Perendim tash më e kanë të qartë se konfliktet në Ballkan dirigjohen direkt nga Moska dhe mbështetet...

Pllatëni apo Plàtaci, katund arbëreshë me mbi 30 murale mbresëlënëse

Më 21 Tetor 2021 kah ora 16 në hyrje të katundit të të vjetër arbëresh, Pllatëni ( it. Plàtaci) në provincën e Kozencës na...