1.3 C
Zurich
Thursday, December 9, 2021

Me mjete e punë vullnetare ngritet objekti i ansamblit “Sharri” në Zvicër  

Vërtetë një shembull i pa parë në mërgatën shqiptare në kantonin e St. Gallenit në Zvicër: rreth 70 mërgimtarë kryesisht afaristë dhe drejtues të...

Fondi muzeal i Luigj Gurakuqi, që ruhet me shumë përkujdesje në Shkodër

  Në përmbyllje të këtij viti, si edhe çdo fillim javë në portalin tonë do të postoj fondet muzeale të personaliteteve shqiptare filluar nga Veriu...

Në Stokholm, libër i rrallë për heroin tonë kombëtar, botuar 220 vjet më parë

Libri “I madhi Castriot ME LLAGAP Skënderbeu Mbreti i Shqipërisë, Duka i Madh i Epirit” i autorit Zannovich,( botuar në Stockholm në 1788),përkthyer nga...

Lidhja e Krijuesve Shqiptarë në Mërgatë, shpërblen gazetarin Rexhep Rifati për Vepër Jetësore «Dielli...

Përmes një njoftimi Lidhja e Krijuesve Shqiptarë në Mërgatë, njoftoi se në kuadër të 28 Nëntorit - Ditës së Flamurit ka shpërblyer një numër...

Libri i Mehdi Frashërit kushtuar Lidhjes së Prizrenit

Para disa ditësh, shoku im, Ing. Fisnik Kruja, më dha për ta lexuar këtë libër që m’u duk interesant.Pasi e lexova, m’u kujtua një...

Kostumet muzeale, element bukurie e begatie kombëtare

  Në vazhdën e prezantimit të muzeve kombëtare, kësaj të hëne u përcaktova për prezantimin e kostumeve tradicionale kombëtare, të rajoneve të ndryshme shqiptare, përfshi...