1.3 C
Zurich
Thursday, December 9, 2021

Shoqata “Studenti” e Cyrihut organizoi ligjëratë me Prof. Enis Sulstarovën

Në organizim të Shoqatës Shqiptare “Studenti” të Universitetit të Cyrihut më 25 Nëntor, u organizua një ligjëratë nga Prof. Asoc. Dr. Enis Sulstarova, lektor...

Mehmet Prishtina:KUR KOMODITETI TË SJELL BUZË GREMINËS!

Qeveria e tanishme me të drejtë është pa nga shumë kush si qeveri e shpresës, mirëpo ka indikacione se partitë rivale, sidomos LDK dhe...

NË VATRËN ARBËRESHE TË AT ANTONIO BELUSHIT

            Nata e mundur nga drita e diellit që lindte majë bjeshkës ndriçoi dhomën ku pushuam pas një rruge të...

Kundisa apo Contessa Entellina, ngulimi më i vjetër arbëresh, ku migrimi po e zbeh...

Ditën e dytë të vizitës sonë në mesin e katundeve arbëreshe në Sicili, më 15 Nëntor 2021, me ekipin e "prointegrës " vizituam ngulimin...

Me mjete e punë vullnetare ngritet objekti i ansamblit “Sharri” në Zvicër  

Vërtetë një shembull i pa parë në mërgatën shqiptare në kantonin e St. Gallenit në Zvicër: rreth 70 mërgimtarë kryesisht afaristë dhe drejtues të...

Shkolla “Skanderbeg” në Hora e Arbëreshëve, oazë e pashtershme gjuhe, dije  dhe tradite kombëtare

Një nga ngulimet më të rëndësishme arbëreshe në Italinë e Jugut, Hora e Arbëresheve (it. Paana degli Albanesi), më 17 Nëntor të këtij viti...