-2.3 C
Zurich
Wednesday, February 8, 2023

Muzeu i traditës në Sarandë, që fle mbi gërmadha të një antikiteti të hershëm

Gjatë vizitave në Muzeun e traditës në Sarandë, drejtori Luan Sejdini, na tha se ky muze, ndonëse qëndron mbi gërmadha të një antikiteti të...

Odat muzeale, institucione ku u kalit besa dhe trimëria shqiptare

Këtë prezantim prej 16 odash, po e nis nga oda e famshme e kullës së Binak Alisë në Bujan të Malësisë së Gjakovës (rrethi...

Muzeu Historik i Shkodrës, ku ruhet një trashëgimi historike e jashtëzakonshme

Të shkosh në Shkodër e të mos vizitosh Kalanë e Rozafës, Urën e Mesit, Fototekën e Marubit dhe të mos kthesh në Muzeun Historik...

Madhështia e shqiptare: bashkëjetesa dhe toleranca fetare

  Gjatë udhëtimeve trojeve arbërore, hasa në shembuj ku ka bashkëjetua dhe bashkjeton fuqishëm toleranca ndërfetare. Raste konkrete: Hafëz Ibrahim efendiu nga Shkupi puth At...

Muzeu i Qytetit të Ferizajt, me mbi 1300 eksponate, por me lokal të mangët

Udhëheqësi i këtij muzeu, Ilir Bytyçi, potencon se lokaliteti i komunës së Ferizajt ishte i banuar në çdo periudhë kohore nga popullsia dardane që...

Muzeu Arkeologjik Kombëtar në Tiranë me eksponate që nga koha e gurit

Në vazhdën e vizitave muzeve të ndryshme, së fundmi më 14 Nëntor 2019, vizitova Muzeun Arkeologjik Kombëtar në Tiranë, me që rast mbeta i...