7 C
Zurich
Wednesday, February 28, 2024

Bedri Tahiri : HAMËZ JASHARI N’GRYKË TË TOPIT…

( Heronjtë kanë veç ditëlindje) -Ah, ç'ma kënaqe shpirtin e zhuritur, ore bir! Tamam, vaji i burrit është kënga!- i tha një pasdreke të gjatë...

Kujtojmë e nderojmë  Ismail Qemalin në103 vjetorin e kalimit në përjetësi

Sot në 103 vjetorin e kalimit në amshim të Qemal bej Vlorës, të njohur thjesht si Ismail Qemali (Vlorë, janar 1844 - Peruxhia, 24...

Mungrasana arbëreshe me lapidarin e kryeheroit mbi shkëmb

Ditën e vizitës, 24 gushtit 2021, kur u gjendem në qendër Mungrasanos (it. Mongrassano) me emërtimin “Sheshi”,  zhvillohej një ceremoni martesore, por jo si...

Prof. dr. Liman RUSHITI : PËRMENDORJA QË NUK E BREN MOTI AS STUHIA

Portali ynë prointegra.ch, në vazhdën e prezantimeve të autorëve dhe librave, sot prezanton autorin Bedri Tahiri, një nga autorët më të frytshëm në nxjerrjen...

 DESTAN GASHI, PROMOVUES I ARTIT MODERN NË AUSTRI

Austria është vendi ku shqiptarët studiuan dhe vepruan shekujve. Nga këto Universitetet dolën figura madhore kombëtare në gjuhë, art, shkencë. Kjo traditë vazhdon dhe...

Munxifsi apo it. Mezzojuso, qytet me pak shenja të identitetit arbëresh 

  Në rrugëtimet tona nëpër ngulimet arbëreshe nuk ishin cak vetëm ato ku edhe sot ruhet gjuha, traditat dhe ritet e të parëve, por edhe...