Mungrasana arbëreshe me lapidarin e kryeheroit mbi shkëmb

Ditën e vizitës, 24 gushtit 2021, kur u gjendem në qendër Mungrasanos (it. Mongrassano) me emërtimin “Sheshi”,  zhvillohej një ceremoni martesore, por jo si...

Prof. dr. Liman RUSHITI : PËRMENDORJA QË NUK E BREN MOTI AS STUHIA

Portali ynë prointegra.ch, në vazhdën e prezantimeve të autorëve dhe librave, sot prezanton autorin Bedri Tahiri, një nga autorët më të frytshëm në nxjerrjen...

 DESTAN GASHI, PROMOVUES I ARTIT MODERN NË AUSTRI

Austria është vendi ku shqiptarët studiuan dhe vepruan shekujve. Nga këto Universitetet dolën figura madhore kombëtare në gjuhë, art, shkencë. Kjo traditë vazhdon dhe...

Munxifsi apo it. Mezzojuso, qytet me pak shenja të identitetit arbëresh 

  Në rrugëtimet tona nëpër ngulimet arbëreshe nuk ishin cak vetëm ato ku edhe sot ruhet gjuha, traditat dhe ritet e të parëve, por edhe...

Personalitetet Halil e Teuta Alidema (të) nderohen meritueshëm

Më 28.11.2021, me rastin e Festave të Nëntorit, në Konsullatën e Republikës së Kosovës në Cyrih, u përuruan veprat dhe monografia kushtuar Mr. Halil Alidema...

Pallaci apo Palazzo Adriano, që lindi tre breza të poetëve arbëresh Dara 

Në vazhdën e prezantimeve të ngulimeve arbëreshe që kam vizituar, këtë të hëne ju njoftoj me një nga qytezat arbëreshe, gjegjësisht me Pallacin apo...