-2.7 C
Zurich
Friday, January 21, 2022

Kalaja e Porto Palermos, në mes të detit dhe legjendës

Ajo është ndërtuar nga Ali Pasha si një dhuratë për gruan e tij, Vasiliqinë, të cilën, sipas kronistëve të kohës, Pashai i Janinës e...

Muzeu i traditës në Sarandë, që fle mbi gërmadha të një antikiteti të hershëm

Gjatë vizitave në Muzeun e traditës në Sarandë, drejtori Luan Sejdini, na tha se ky muze, ndonëse qëndron mbi gërmadha të një antikiteti të...

Prof. dr. Liman RUSHITI : PËRMENDORJA QË NUK E BREN MOTI AS STUHIA

Portali ynë prointegra.ch, në vazhdën e prezantimeve të autorëve dhe librave, sot prezanton autorin Bedri Tahiri, një nga autorët më të frytshëm në nxjerrjen...

Kostumet muzeale, element bukurie e begatie kombëtare

  Në vazhdën e prezantimit të muzeve kombëtare, kësaj të hëne u përcaktova për prezantimin e kostumeve tradicionale kombëtare, të rajoneve të ndryshme shqiptare, përfshi...

Kalaja e Artanës, fortifikatë e ish- qytetit më të madh në rajon

 Kalaja ndodhet në Komunën e Artanës, rreth 30–35 km në perëndim prej Gjilanit dhe rreth 39 kilometra në jug-lindje të Prishtinës, ku ruhen rrënojat...

Kalaja e vjetër e Vushtrrisë me përkatësi Iliro-Dardane

Kalaja ndodhet në qendër të bërthamës së vjetër të qytetit të Vushtrrisë. Sipas Historianëve shqiptarë Dr. Skender Riza, Dr. Jahja Drançolli dhe të tjerë...