-2.3 C
Zurich
Wednesday, February 8, 2023

E mërkurë, 7 prill 1999: Drama kosovare nga Kukësi- në kryeqendrat e botës

Kukësi është qyteti më i parë, në të cilin drama e të shpërngulurve shtresohet dhe më pas, valë-valë shpërndahet nëpër qendra të tjera të...

Magjia e botës së librit në ditarin e librashitësit 

Nga Blerim Rrecaj Na ka ndodhur të ndalemi te mjaft librashitës, për t'u afruar te librat e  shtrira sofrave, tavolinave, tezgave, veturave, atyre që kemi...

Prend BUZHALA: SHËNIME PËR NJË FYELL TË HUMBUR

(Tregim me pak fjalë) Krejt rastësisht hasi në fyellin e tij, që e kishte humbur para 50 vjetësh. Po qëndronte te vitrina e një muzeu...

Tregim : GJALLË E I VARROSUR

Nga Hamza HALABAKU, Gjermani Pasditja e asaj dite, kur Shpendi ishte nisur për në punë, kishte qenë e trishtue­sh­me nga reshjet e shiut dhe bubullimat...

Blerim Rrecaj: Ecjakje dhe përshpërima pandemie (skica)

Lëmsh kohe ose nëpër valët e virusit Tregimet disi më kanë tërhequr gjithënjë. Që nga fëmijëria. Qysh kur dikush i afërt, a mysafir ka rrëfyer...