13.7 C
Zurich
Monday, September 26, 2022

Në 22 vjetorin e rënies së Sali Çekajt

Marrë nga libri „Këtu jam për t’i luftuar armiqët – Monografi për dëshmorin e kombit Xhemajl Fetahaj“ – Pas një pushimi të shkurtër, njësiti menjëherë...

Adem Demaçi: Drithë dhe miell bashkë

Ky roman botohet pas vdekjes së autorit, por është shkruar që në rini të tij, në fillim të viteve 1960, para se Adem Demaçi...

E diel, 11 prill 1999, Kukës: Lulet do t’i mbledh në Shqipëri për t’i...

Inxhinieri Dalip Gashi (prej Rahoveci) më tregoi një fletore hartimi të djalit të tij, që këto ditë vazhdon mësimet në klasën e katërt (në...

E mërkurë, 7 prill 1999: Drama kosovare nga Kukësi- në kryeqendrat e botës

Kukësi është qyteti më i parë, në të cilin drama e të shpërngulurve shtresohet dhe më pas, valë-valë shpërndahet nëpër qendra të tjera të...

Magjia e botës së librit në ditarin e librashitësit 

Nga Blerim Rrecaj Na ka ndodhur të ndalemi te mjaft librashitës, për t'u afruar te librat e  shtrira sofrave, tavolinave, tezgave, veturave, atyre që kemi...

Prend BUZHALA: SHËNIME PËR NJË FYELL TË HUMBUR

(Tregim me pak fjalë) Krejt rastësisht hasi në fyellin e tij, që e kishte humbur para 50 vjetësh. Po qëndronte te vitrina e një muzeu...