Bedri TAHIRI: MONOGRAFI PËR KRYEPLEQNARIN E KOSOVËS

Pas një pune hulumtuese studimore disavjeçare, i palodhuri Dr. Mehmet Rukiqi sot e kurorëzoi monografinë prej gjashtëqind e ca faqesh “RAMADAN SHABANI”, botuar nga...

Magjia e botës së librit në ditarin e librashitësit 

Nga Blerim Rrecaj Na ka ndodhur të ndalemi te mjaft librashitës, për t'u afruar te librat e  shtrira sofrave, tavolinave, tezgave, veturave, atyre që kemi...

Pikëtakim me shkrimtaren me origjinë nga Kosova në Turqi, Semra Atasoy

Zonja Semra është me origjinë nga Muhaxhirët e Sanxhakut të Nishit nga babai Bacali kurse nga nëna Malok. Familja e saj është shpërngulur nga...

Intervistë me Muzafer Osmanin: Magjia e anekdotës

    ( Intervistoi:Bardhyl Selimi, Tiranë dhjetor 2021 ) Muzafer Osmani i lindur në vitin 1972 në fshatin Rahovicë të Ferizajt, ka mbaruar Fakultetin Ekonomik - Banka,...

E mërkurë, 7 prill 1999: Drama kosovare nga Kukësi- në kryeqendrat e botës

Kukësi është qyteti më i parë, në të cilin drama e të shpërngulurve shtresohet dhe më pas, valë-valë shpërndahet nëpër qendra të tjera të...

E shtunë, 8 maj 1999: Kryedëshirë: “A do të kthehem në Kosovë”?!  

A dua të kthehem në Kosovë? Kjo është njëlloj sikur t’i thuash të verbërit a do sy. Fjalët e një të ardhuri prej Kosove në...