13.8 C
Zurich
Wednesday, June 7, 2023

Miku – Tregim

Hazir MEHMETI, Vjenë (tregim i cili fitoi vendin e parë në konkursin letrare Austria 2020) M I K U Takimet me mikun gjithmonë janë të frytshme, krejt...

Bedri Tahiri: Gëzuar dita e veteranit!

Armët e lirisë jehuan larg e larg (Fragment nga dorëshkrimi i hershëm që i shpëtoi zjarrit të luftës) Buzëmbrëmje e ftohtë dhjetori. Acari me fërfë­llizë të...

Intervistë me Muzafer Osmanin: Magjia e anekdotës

    ( Intervistoi:Bardhyl Selimi, Tiranë dhjetor 2021 ) Muzafer Osmani i lindur në vitin 1972 në fshatin Rahovicë të Ferizajt, ka mbaruar Fakultetin Ekonomik - Banka,...

Bedri TAHIRI: MONOGRAFI PËR KRYEPLEQNARIN E KOSOVËS

Pas një pune hulumtuese studimore disavjeçare, i palodhuri Dr. Mehmet Rukiqi sot e kurorëzoi monografinë prej gjashtëqind e ca faqesh “RAMADAN SHABANI”, botuar nga...

Bedri TAHIRI: SY MË SY ME VDEKJEN

Retrospektivë  Lufta! Ah, luftë, o luftë! Për ty, më mirë se sa librat, na kishin rrëfyer pleqtë përvojëhidhur. Por, kot: I paprovuari, i pamësuari!  Dhe, së fundi e...

Nga LKSH Austri: konkurs letrar për prozë e poezi

LIDHJA E SHKRIMTARËVE DHE KRIJUESVE SHQIPTARË NË AUSTRI “ALEKSANDËR MOISIU“ Shpall konkurs letrar për prozë e poezi Kushtet e pjesëmarrjes në konkurs: Të jetë krijues që jeton...