19.7 C
Zurich
Sunday, August 14, 2022

E mërkurë, 7 prill 1999: Drama kosovare nga Kukësi- në kryeqendrat e botës

Kukësi është qyteti më i parë, në të cilin drama e të shpërngulurve shtresohet dhe më pas, valë-valë shpërndahet nëpër qendra të tjera të...

E shtunë, 8 maj 1999: Kryedëshirë: “A do të kthehem në Kosovë”?!  

A dua të kthehem në Kosovë? Kjo është njëlloj sikur t’i thuash të verbërit a do sy. Fjalët e një të ardhuri prej Kosove në...

Bedri Tahiri: Gëzuar dita e veteranit!

Armët e lirisë jehuan larg e larg (Fragment nga dorëshkrimi i hershëm që i shpëtoi zjarrit të luftës) Buzëmbrëmje e ftohtë dhjetori. Acari me fërfë­llizë të...

E diel, 11 prill 1999, Kukës: Lulet do t’i mbledh në Shqipëri për t’i...

Inxhinieri Dalip Gashi (prej Rahoveci) më tregoi një fletore hartimi të djalit të tij, që këto ditë vazhdon mësimet në klasën e katërt (në...

E shtunë, 15 maj 1999, Kukës: Rrëfime rrëqethëse të gazetarit Demir Reshiti  

Krijuesi Demir Reshiti, pas mbërritjes në Kukës nisi bashkëpunimin me Radio Kukësin. Emisioni i parë që përgatiti ishte një kronikë për një fëmijë të...

Prend BUZHALA: JETA E PËRJETUAR SI REALITET HUMORISTIK E SATIRIK

(Ismet Krasniq: komedia “Kryetar e jo mahi”, Prishtinë 2022) Ismet Krasniqi, duke e ribotuar komedinë satirike “Kryetar, e jo mahi”, dëshiron ta përcjellë edhe...