Intervistë me Muzafer Osmanin: Magjia e anekdotës

    ( Intervistoi:Bardhyl Selimi, Tiranë dhjetor 2021 ) Muzafer Osmani i lindur në vitin 1972 në fshatin Rahovicë të Ferizajt, ka mbaruar Fakultetin Ekonomik - Banka,...

Bedri TAHIRI: MONOGRAFI PËR KRYEPLEQNARIN E KOSOVËS

Pas një pune hulumtuese studimore disavjeçare, i palodhuri Dr. Mehmet Rukiqi sot e kurorëzoi monografinë prej gjashtëqind e ca faqesh “RAMADAN SHABANI”, botuar nga...

Bedri TAHIRI: SY MË SY ME VDEKJEN

Retrospektivë  Lufta! Ah, luftë, o luftë! Për ty, më mirë se sa librat, na kishin rrëfyer pleqtë përvojëhidhur. Por, kot: I paprovuari, i pamësuari!  Dhe, së fundi e...

Nga LKSH Austri: konkurs letrar për prozë e poezi

LIDHJA E SHKRIMTARËVE DHE KRIJUESVE SHQIPTARË NË AUSTRI “ALEKSANDËR MOISIU“ Shpall konkurs letrar për prozë e poezi Kushtet e pjesëmarrjes në konkurs: Të jetë krijues që jeton...

Bedri TAHIRI: MË E SHTRENJTË ËSHTË LIRIA SE JETA

                      (Të pandarë deri në përjetësi)  Luftë...luftë...luftë...dhe prapë luftë. Një emër që denbabaden na përcolli nëpër...

E premte, 4 qershor 1999, Kukës: Si e përjetoi dëbimin djaloshi Ylber Qusaj?`

Rrëfim nga Ylber Qusaj,16 vjeç, prej Pllajniku, Opojë:  “Fshati im është afër bjeshkës dhe shtrihet në Malin e Sharrit. Është një fshat i vogël me...