HAPET SHKOLLA SHQIPE NË SION (SITTEN) TË KANTONIT TË VALISIT

Të hënën, me datën 27 shtator 2021 Shkolla Shqipe hapi dyert për fëmijët shqiptarë edhe në Sion (Sitten) të Kantonit të Vallisit Mësuese Jonida...

Në qytetin e Drammenit në Norvegji u hapën dyert e shkollës shqipe

Komuniteti shqiptar që jeton në qytetin e Drammenit në Norvegji, nga data 23 Maj të këtij viti, gëzon hapjen e shkollës shqipe. Me qëllim...

Në përmbyllje të fejtonit për mësuesit e Shqipërisë etnike, falënderim për inkurajim e bashkëpunim...

   Sot në vazhdimin e fundit të 31 me radhë, kushtuar qindra mësuesve që u shpërndanë si flakadan në mbarë hapësirën etnike, duke falur jo...

Një ligjëratë në shërbim të “Shkollës Shqipe”…

Shkruan: Vaxhid Sejdiu Në seminarin e «Shkollës Shqipe» në Zvicër të organizuar me datën 21 nëntor 2021 në mesin e ligjëratave ishte edhe ligjërata e...

Mentor Thaqi: TRI DITË SHQYPNI

Tungjatëjeta o Kombi im, Ty që shërove plagët tua, Në përpjekje për arsimim, As sot mësuesët s'i kem harrua Janë do emra mbetur n'kronikë Të këtij njëqind vjeçari, Në mbijetesë...

Mësuesi Rrahman Palushi, një nga fanarët e parë lumjan në rrethinën e Ferizajt (11)

  Në vazhdën e shkrimeve, për kontributin e mësuesve kuksian në Kosovë, ky vazhdimi kushtohet mësuesit Rrahman Palushi nga Bicaj, ish- normalist dhe më vonë...