LAPSH – Konkurs pune

NJOFTIM PËR APLIKIM për vitin shkollor 2022/2023  Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë „Naim Frashëri“ të Kantonit të St. Gallenit shpall NJOFTIM PËR APLIKIM për mësimdhënës-e...

Ndahet nga jeta mikesha e madhe e shqiptarëve, Erica Bauhofer- Schader

Zonja Erica bashkë me burrin e saj albanologun e mirënjohur zviceran, Profesor Dr. Dr. Basil Schader i kontribuuan me të madhe mësimit plotësues shqip...

Mentor Thaqi: TRI DITË SHQYPNI

Tungjatëjeta o Kombi im, Ty që shërove plagët tua, Në përpjekje për arsimim, As sot mësuesët s'i kem harrua Janë do emra mbetur n'kronikë Të këtij njëqind vjeçari, Në mbijetesë...

Sot, në 96- vjetorin e Mësuesit Selami Kreka nga Korça, që si fanarë ndriçoi...

  Sot kur ky mësues nga Korça ka mbushur të 96-tat, që sipas gjurmimeve të mija bashkë me mësuesin Abdullah Laçi- Shabanaj nga Elbasani, 99...

Shkolla Shqipe në Zvicër shembull se si punohet në shërbim të gjuhës dhe kulturës...

Një kuis diturie, mirë i organizuar, dëshmoi angazhimin e nxënësve të shkollave shqipe, në ruajtjen e gjuhës dhe kulturës kombëtare.    Në vazhdimësi “Shkolla Shqipe”...

Prezantim i denjë i kulturës shqiptare në festën e qytetit Affoltern am Albis

Në një manifestim të përbashkët, nxënësit e Shkollës Shqipe nga LAPSH-i i Cyrihut dhe nga Shkolla Shqiptare e Vallëzimit "Shota" prezantuan denjësisht kulturën shqiptare....