9.7 C
Zurich
Wednesday, September 28, 2022

Mahmud Toro, i lindur në Stamboll, që misionin e mësuesit do ta vazhdojë në...

Në përfundim të fejtonit kushtuar mësuesve nga Shqipëria që shërbyen në shkollat e para shqipe në trojet etnike, kësaj radhe me disa rreshta kushtuar,...

KONKURSI I DITURISË

Shkolla Shqipe - Zvicër KONKURSI  I  DITURISË Maj  2022 A ka gjë më të bukur? -  Kur i sheh këta fëmijë të cilët edhe pse kanë lindur...

Edhe në Festën e Abetares, mësuesja Ida Jashari reflektoi admirim dhe dritë

  Në saje të punës vetëmohuese të kësaj mësuese dhe të kolegëve e kolegëve si kjo, ka gjasa të besojmë se gjuha jonë në mërgatë...

Misioni i parë shkollor në Kosovë në krye me Ali Hashorvën (2)

Foto e shkrepur më 13 korrik 1941 në Prizren, me një pjesë të anëtarëve të misionit shkollor: në rreshtin e parë në këmbë,...

Mujo Sokoli nga Dragobia, që i shkeli të 99-tatë, shërbeu me ditar në Kosovë

  Mujo Sokoli, i lindur në Dragobi, një nga pionierët e parë te lëvizjes antifashiste te Tropojës, oficer me aftësi, burrëri e kulturë të veçantë,...

KKAD PËRSHËNDET MARRËVESHJEN  SHQIPËRI –  KOSOVË PËR ABETAREN E BËRBASHKËT

Më 22.12.2021 Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë-KKAD, miratimin dhe nënshkrimin e marrëveshjes së dy Ministreve; të Ministres së Arsimit, Sportit dhe Rinisë të Republikës...