3.2 C
Zurich
Saturday, February 24, 2024

Digjitalizimi i gjuhës shqipe në Malin e Zi

Në Kalanë e Ulqinit sot me datën 2 shtator 2023 u mbajt përurimi i projektit “Digjitalizimi i gjuhës shqipe në Malin e Zi”. Për gjuhën...

Hapet pika shkollore në Dällikon të Kantonit të Zyrihut!

Fillimi i Vitit të Ri Shkollor 2023/24 solli buzëqeshje në fytyrat e fëmijëve shqiptarë në Dällikon të Kantonit të Zyrihut. Nxënësit e Shkollës...

Shën Tereza: Paqja fillon me një buzëqeshje

Java e Shën Terezës që përfshin datën e lindjes 26 gushtin dhe datën e vdekjes 5 shtatorin, ngelet nga ngjarjet me rëndësi në botën...

Sot 35 vite nga demostratat e gushtit të vitit 1988 në Kumanovë

Sot, 35 vite nga demostratat e para për shkollim në gjuhën shqipe në Kumanovë! Demostrata e 29 gushtit ishin demostratat e para për shkollim në...

Aftësitë gjuhësore arsimore si parakusht për një karrierë të suksesshme

Nga Naxhi Selimi Që kur adoleshentët zviceranë arritën rezultate shumë modeste në testin e parë ndërkombëtar PISA në vitin 2000, merrem intensivisht me gjuhën arsimore...

Bildungssprachliche Kompetenzen als Voraussetzung für eine erfolgreiche Laufbahn

Naxhi Selimi Seit die Schweizer Jugendlichen im ersten PISA-Test im Jahr 2000 im internationalen Vergleich sehr bescheiden abschnitten befasse ich mich intensiv mit der Bildungssprache...