1.6 C
Zurich
Saturday, December 3, 2022

Mësuesi Albert Karamani, në vend të ditarit, prapa grillave në Prishtinë!  

Edhe sot për një mësues elbasanas në Kosovë, ku më shumë mbajti burg, se mësim me ditar. Alberti i lindur më 12 Qershor 1928...

Mësuesi 97 vjeçar, Abdullah Shabanaj, që shërbeu në Ferizaj, jeton në Elbasan (8)

Në përpjekjet e mija të mësuar se a ka ende mësues në jetë që nga Shqipëria shkuan për të punuar në Kosovë, së voni...

Vezire Gjiraku Mezini, më 1942 mësuese në Prishtinë, që nxënës më të vogël pati...

  Rrëfim në vetën e parë: “Kisha një nxënës shumë të mitur, Adem Demaçin, që ndonëse i vogël, ngulte këmbë që ta pranonim në klasë...

Hasan Dylgjeri që hapi 120 shkolla dhe që asnjëra nuk e gëzon emrin e...

Gjatë vizitave në Elbasan, takova të birin e Hasanit, Cen Dylgjerin, që prej vitesh viziton në Kosovën për të takuar ish-nxënës e shokë të...

Normalja e Elbasanit, rekrutuese e mësuesve për të gjitha trojet shqiptare (4)

Në nismën e saj, më 1 Dhjetor 1909, me drejtor të parë Luigj Gurakuqin pati gjithsej 140 nxënës nga e gjithë Shqipëria: gjysma prej...

Raporti i Hashorvës: Kosova në shkollat e mesme me vetëm 276 nxënës shqiptarë !...

( Në foto: mësuesit e parë nga Shqipëria në Kosovë, babë e bir: Ali e Ilir Hashorva me botimit e këtij të fundit ) Më...