Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD-ë) Feston 4 korrikun Sektori për informim i...

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD-ë), përmes platformës virtuale festoi njëvjetorin e themelimit dhe në prani të anëtarëve të Këshillit paraqiti punën njëvjeçare....

LARGIMI I POETIT – kushtuar Xhevdet Bajrajt

LARGIMI I POETIT (Xhevdet Bajrajt) Në fillim të kësaj vere Papritur u largua poeti Si mysafir i kësaj bote Shkoi për t’u kthyer Për të mbetur edhe këtu Sot dielli lotoi E...

Ferizaj ngriti pllakë përkujtimore në nderim të 20 mësuesëve të ardhur nga Shqipëria (28)

  Me rastin e 70- vjetorit të gjimnazit të parë dhe të 75- vjetorit të Shkollës fillore ““Ismail Qemajli” në Ferizaj, u vendosën pllaka përkujtimore,...

Shkolla “Skanderbeg” në Hora e Arbëreshëve, oazë e pashtershme gjuhe, dije  dhe tradite kombëtare

Një nga ngulimet më të rëndësishme arbëreshe në Italinë e Jugut, Hora e Arbëresheve (it. Paana degli Albanesi), më 17 Nëntor të këtij viti...

Në Cyrih u përurua seria e librave të klasikut për fëmijë, Bedri Dedja

  Një aktivitet i mrekullueshëm fundjavën që lamë në i organizuar në Cyrih nga "Shkolla shqipe - Zvicër". Mes fëmijëve, prindërve, mësuesve të gjuhës shqipe...

Hasan Dylgjeri që hapi 120 shkolla dhe që asnjëra nuk e gëzon emrin e...

Gjatë vizitave në Elbasan, takova të birin e Hasanit, Cen Dylgjerin, që prej vitesh viziton në Kosovën për të takuar ish-nxënës e shokë të...