Në 80- vjetorin e Misionit të parë shkollor në Kosovë, a mund të ngrisim...

    Me vendimin e Ministrit të Arsimit, Ernest Koliqit, më 13 Korrik 1941 në Prizren arriti Misioni i parë shkollor në Kosovë, në krye me...

Ndahet nga jeta profesoresha Drita Begraca, pinjolle e Derës së Sylejman Vokshit

 Ne ishe nxënësit e gjeneratës së parë të Normales së Ferizaj, dje humbëm edhe  një mësimdhënëse dhe edukatore shembullore në ish- Normalen e Ferizajt:...

Ferizaj ngriti pllakë përkujtimore në nderim të 20 mësuesëve të ardhur nga Shqipëria (28)

  Me rastin e 70- vjetorit të gjimnazit të parë dhe të 75- vjetorit të Shkollës fillore ““Ismail Qemajli” në Ferizaj, u vendosën pllaka përkujtimore,...

Familje elbasanase Deliana i fali Tetovës e Kërçovës mësues e mësuese (27)

  Për zgjatjen e këtij fejtoni, kontribuuan disa miq, dashamirë të shkollës shqipe, që ofruan njoftime se në vitet e `40-ta në mesin e qindra...

Pos Abdullah Shabanajt e Selami Krekës, a ka mësues të viteve të `40-ta të...

Në përmbyllje të këtij fejtoni të gjithë jemi kureshtarë të mësojmë se a jeton ende dikush nga e tërë ajo armatë, prej disa qindra...

Mahmud Toro, i lindur në Stamboll, që misionin e mësuesit do ta vazhdojë në...

Në përfundim të fejtonit kushtuar mësuesve nga Shqipëria që shërbyen në shkollat e para shqipe në trojet etnike, kësaj radhe me disa rreshta kushtuar,...