Shkolla “Naim Frashëri” në Pazar të Ri, ktheu besimin për origjinën shqiptare (17)

   Në vitin 1941, ndër punët më të lavdërueshme të kryetarit të Misionit të Arsimit në Prefekturën e Mitrovicës, Dr. Rexhep Krasniqit, dhe drejtorit e...

Mirë se vini në Shkollën Shqipe në Zvicër!

Nxënës të dashur, ato duart e juaja, të bukura që për mrekulli e bëjnë shqiponjën, nuk do të kenë kuptim të mjaftueshëm pa njohjen...

Festë e madhe sportive në Volketswil të Kantonit të Zyrihut

Në vazhdimësi “Shkolla Shqipe” në Zvicër na ka gëzuar me sukseset dhe rezultatet e shkëlqyeshme në procesin mësimor kësaj radhe na gëzoi me aktivitetet...

Kur rrugët takohen në shërbim të gjuhës dhe kulturës kombëtare!

... shënim për një dhuratë me vlerë për nxënësit e “Shkollës Shqipe” në Uster... Dhuratë revistat “Yjet”, “Yjësia”, “Klikimi”...të cilat  orën mësimore e shndërruan...

Në 80- vjetorin e Misionit të parë shkollor në Kosovë, a mund të ngrisim...

    Me vendimin e Ministrit të Arsimit, Ernest Koliqit, më 13 Korrik 1941 në Prizren arriti Misioni i parë shkollor në Kosovë, në krye me...

Shkolla Shqipe në Zvicër hap klasën e saj, në Siebnen të Kantonit të Schwyz-it!

Të hënën e kaluar, më 22 nëntor 2021, Ditën e  Alfabetit, qyteza Siebnen në Kantonin e Shwyz-it kishte festë të dyfishtë. Festën e Alfabetit...