13.7 C
Zurich
Monday, September 26, 2022

Fehmi Sinella nga Kavaja, që krahas mësimdhënies i thurte edhe vargje Kosovës (19)

  Gjatë punës së mësuesisë në Kosovë, bie në sy të pushtetit, pasi çdo ditë orën mësimore e fillonte me Himnin Kombëtar, sa nga UDB-a...

Një jetë plot sakrifica e mëseses korçare për arsimin shqip në Kosovë (18)

  Mësueseje, Nevzate Çiçko Shporta, rrëfen në vetën e parë se si pas kryerjes së shkollës në Korçë, pasi ndjek kursin pedagogjik, në vitin 1942...

Shkolla “Naim Frashëri” në Pazar të Ri, ktheu besimin për origjinën shqiptare (17)

   Në vitin 1941, ndër punët më të lavdërueshme të kryetarit të Misionit të Arsimit në Prefekturën e Mitrovicës, Dr. Rexhep Krasniqit, dhe drejtorit e...

Ulqini si nënprefekturë e Shkodrës viteve të `40, hap shkollën “Skanderbeg”, me drejtor Jahja...

Në vazhdën e shkollave shqipe në trojet etnike, në vitin shkollor 1941-42, Ministria e Arsimit e Shqipërisë, drejtuar nga ministri Ernest Koliqi, vendosi të...

Bashkëshortët: Hysni dhe Liri Ekmekçiu nga Elbasani, pishtarë të parë në Gostivar (15)

  I biri i tyre , tash 80- vjeçar , tregon se si prindërit e tij, shkuan në Gostivar me ditar: “Prindërit e mi Hysni...

Paria e qytetit të Dibrës, me ngulm kërkonte hapjen e shkollave në çdo vend...

Ministria e Arsimit të Shqipërisë në vitin 1941 themeloi edhe 5 inspektori të arsimit që funksionuan në 5 qendra që iu bashkuan shtetit-shqiptar edhe...