14.3 C
Zurich
Sunday, August 14, 2022

Një ligjëratë në shërbim të “Shkollës Shqipe”…

Shkruan: Vaxhid Sejdiu Në seminarin e «Shkollës Shqipe» në Zvicër të organizuar me datën 21 nëntor 2021 në mesin e ligjëratave ishte edhe ligjërata e...

Në qytetin e Drammenit në Norvegji u hapën dyert e shkollës shqipe

Komuniteti shqiptar që jeton në qytetin e Drammenit në Norvegji, nga data 23 Maj të këtij viti, gëzon hapjen e shkollës shqipe. Me qëllim...

“Kundërshpërblimi” për mësuesin Selami- 16 muaj burg me dhunë shtazarake të adbashëve serbë (23)

Në vetën e parë flet mësuesi korçar, 94 vjeçar: “Ka qenë 30 qershor 1950, rreth orës 9 të mëngjesit. Nxënësit e gjimnazit të Ferizajt...

Mujo Sokoli nga Dragobia, që i shkeli të 99-tatë, shërbeu me ditar në Kosovë

  Mujo Sokoli, i lindur në Dragobi, një nga pionierët e parë te lëvizjes antifashiste te Tropojës, oficer me aftësi, burrëri e kulturë të veçantë,...

Festë e madhe sportive në Volketswil të Kantonit të Zyrihut

Në vazhdimësi “Shkolla Shqipe” në Zvicër na ka gëzuar me sukseset dhe rezultatet e shkëlqyeshme në procesin mësimor kësaj radhe na gëzoi me aktivitetet...

Shkolla Shqipe në Zvicër hap klasën e saj, në Siebnen të Kantonit të Schwyz-it!

Të hënën e kaluar, më 22 nëntor 2021, Ditën e  Alfabetit, qyteza Siebnen në Kantonin e Shwyz-it kishte festë të dyfishtë. Festën e Alfabetit...