14.3 C
Zurich
Sunday, August 14, 2022

SHKOLLA SHQIPE NË ZVICËR, hap shkollën e radhës, në Aigle të kantonit Wadt (VD)...

Shkolla Shqipe në Zvicër vazhdon me hapjen e pikave të reja shkollore, këtë të shtune me datën 13 nëntor 2021 buzëqeshja e fëmijëve shqiptarë...

Nxënësit e Shkollës shqipe në Zvicër mahnitën me nivel diturish

  Se kur punohet me përkushtim nuk mungojnë as rezultatet, këtë e dëshmoi Konkursi i Diturisë "Zvicër 2022", ku nxënësit e shkollave shqipe zhvilluan garat...

Normalja e Elbasanit, rekrutuese e mësuesve për të gjitha trojet shqiptare (4)

Në nismën e saj, më 1 Dhjetor 1909, me drejtor të parë Luigj Gurakuqin pati gjithsej 140 nxënës nga e gjithë Shqipëria: gjysma prej...

Çfarë mund te mësojë një shqiptar për një orë në Ferizaj?!

  Kush ka pasur rast te udhëtojë neper Shqipëri natyrisht do te ngrejë supet me këtë pyetje: E çfarë mund te mësohet për një ore...

“Shkolla Shqipe” – Zvicër – Njoftim për Aplikim

Për inkuadrimin e mësuesve të rinj në procesin e mësimdhënies të gjuhës shqipe Të nderuar kolegë/e, Nisur nga fakti i kërkesave në rritje për hapjen e...

Bashkëshortët: Hysni dhe Liri Ekmekçiu nga Elbasani, pishtarë të parë në Gostivar (15)

  I biri i tyre , tash 80- vjeçar , tregon se si prindërit e tij, shkuan në Gostivar me ditar: “Prindërit e mi Hysni...