-2.3 C
Zurich
Wednesday, February 8, 2023

Flutura (poezi)

Flutura Duke ecur në drejtim Për në stacion të trenit Vogëlushi e pa Fluturën krahëlënduar Në rrugë skaj trotuarit Para rrotave të kamionetës së ndezur Që mund të nisej nga çasti...

Blerim Rrecaj – Ndejë në natyrë

Ndejë në natyrë Dhjetëditëshi i tretë i tetorit Dielli s’kishte si të ishte më i mirë Më shëndritës e më rrezellitës Qielli pa asnjë re të vetme S’kishte si...

Naim Frashëri, bilbil i gjuhës shqipe, bilbil i Shqipërisë

Naim Frashëri, bilbil i gjuhës shqipe, bilbil i Shqipërisë   (25 maj 1846 – 20 tetor 1900),   Një poezi për Naim Frashërin, që nuk vdes kurrë. Këtë...

Blerim Rrecaj: Loja me aeroplanë prej letre

Ishim duke ndejtë në dhomë Të afërm e familjarë Dikush kërkoi një letër Dhe ndërtoi një aeroplan E hodhi në ajër Përcollëm fluturimin e tij Ateroi fluturakja e bardhë Në një...

Blerim rrecaj: Tri poezi

Kutia e kujtimeve Binte shi jashtë në hyrje vjeshte Fëmijët s'di kah vajtën, kah ia therrën Veç lanë gjurmë letrash të hedhura Me lule, fruta, drunj, shpezë, kafshë,...

Lumë mjegulle mes bjeshkëve

Kur jam gati të marr udhë Të nisem për ndonjë udhëtim Diç seç zgjohet e vërtitet Brenda meje shpirtit tim Dhe kjo vërehet ca...