Blerim Rrecaj: Pak fjalë për ca drunj qyteze

Shelgje lotuese Janë dy trungje shelgjesh Në skaj trotuarit të rrugës “Dardania” Në hyrje të një kafeneje Kalimtarëve që kalojnë fare pranë tyre U pëshëprisin mijëra gjethe Me lotë prej...

Çaste që s’i lashë të më iknin

Çaste që s’i lashë të më iknin Ka çaste që s’i lashë të më iknin Për shembull po nis me Një aeroplan në qiellin e hirtë Që nga...

Atdhetari Nazim Azemi

Atdhetari Nazim Azemi Nga Sami ARIFI T‘pushtuar n’Jugosllavi, vërshojnë kërkesat për barazi! Edhe n‘vitin tetëdhjetë e një! në kuvend t‘jenë drejtat aprovuese! dhe t‘bëhen kushtetuese Por këtë punë për ta marrë...

“Në kafaz me qiellin” – Katër poezi nga Alisa Bekteshi

Poezi nga Alisa Bekteshi Nuk je thjesht kureshtje Rruga ishte e gjatë e ti ma kishe mbushur Me këngë pranë meje Kokën tënde të mbështetur mbi trupin tim...

Humbje ndjenjash – Cikël poetik

Humbje ndjenjash Njëherë kur isha fëmijë Në një shtëpi shëndeti Pakëz duke ma prerë gishtin Për të më marrë ca pika gjaku Pata humbur ndjenjat U pata rrëzuar E shpejt u...

Poezi: Atdhetari Çerçiz Topulli

ATDHETARI ÇERÇIZ TOPULLI!... Shkruan: Sami Arifi Gjirokastriti Çerçiz Topulli, është historia e heroit të një populli! Shkollimin e bëri n‘Stamboll dhe n‘qytetin e Janinës, më 1907 komandoi çetën n‘jugun...