10.8 C
Zurich
Wednesday, September 28, 2022

Arbër Ahmetaj: Fryu erë e Buenës

(Poezia e cila nga juria e Shkshz-së fitoi Çmimin « Penda e artë-Martin Camaj 2022 »)   Fryu erë e Buenës e i zgjoi burrat nga...

Një tufë me vargje

ASNJËHERË Asnjëherë nuk i kam dashur: Tallavanë Burokratizmin zyrtar Zhurmën e agregatëve Debatet banale mediale Çjerrjet militante partiake Serialet e importuara të lotëve të turbullt As ato vendore gjuhëstërpikura me banalitet Asnjëherë nuk...

Gëzofshim t’shtrnjtën pavarësi!…

Gëzofshim t’shtrnjtën pavarësi!... Shkruan: Sami ARIFI Gjaku i trimave s’shterroi kurrë, për t’ngritur n’pjedestal flamur! Armiqtë kositën por s’mundë t’na farojnë, shumë na pakuan; nënat heroina trimat dhjetëfishuan! Nënat shqiptare kurrë...

Dy poezi nga Mustafë Krasniqi

MASHTRIMI… Mërgimtari (Mërgimtarëve) Çka mendoni ju… Kokën pa shall e plis Luteni për rrugën Ikjen për në mërgim!? Fëmijëve ua hani kokën Prapa kodrave mashtruese Në fund të botës së ferrit Ende pa rënë...

Bedri Tahiri: MËRGATA- KRENARIA JONË

Sa herë vjen vera, vendi ynë gjallërohet. Rimëkëmbje emocionale dhe ekonomike. Mbase më shumë, përtëritje kulturore. Kjo u dëshmua edhe më 9 gusht 2021,...

Poezi: Krimet me tupan…

Krimet me tupan… Nga Sami ARIFI Krimet n’gra e fëmijë, i bëri gjakatari n’Gjilan mbi tetë mijë! Krimet me tupan, kriminelët serbë i bënë në Gjilan! Për t’i mbuluar krismat...