14.3 C
Zurich
Sunday, August 14, 2022

Sami ARIFI : Rrugë e pakthyer është or vëlla Liria…

  Qiri në errësirë… shpirti në vetmi! Shpenzohen për ndriçim, vetë tretën n‘amshim…   Shpërblehen me përjetësi… dritë bëjnë për njerëzi! Askush mos t‘i harrojë, se s’fundi do‘t pësoje…   T‘kemi gjithmonë n’mendje… për të mos...

Poeti Bujar Salihu edhe një mandat në krye të SHKSH në Zvicër

  Në konkursin për poezi të Shoqatës së Krijuesve Shqiptarë në Zvicër, tri vendet e para u takuan poetëve: Ramë Oraca, Arbër Metukut dhe Emrije...

N’popull kurrë s’vdes trimëria…

N’popull kurrë s’vdes trimëria... Shkruar nga Sami ARIFI (Kushtuar demonstratave të 11 marsit të vitit 1981 dhe shënimit të përvjetorëve tjerë deri në ditën e çlirimit) U ringjall...

Poezi: Krimet me tupan…

Krimet me tupan… Nga Sami ARIFI Krimet n’gra e fëmijë, i bëri gjakatari n’Gjilan mbi tetë mijë! Krimet me tupan, kriminelët serbë i bënë në Gjilan! Për t’i mbuluar krismat...

Pëllumb pavarësie

Pëllumb pavarësie Kaloj pragun e derës Së ballkonit Si duke dalë jashtë shtetit Si duke kaluar kufirin Pa pikë kontrolli Pa pasaportë Pa asnjë dokument identifikimi Dielli rrezëllitës Sërish shfaqet Në këtë stinëdimër Pas tri-katër...

Gëzofshim t’shtrnjtën pavarësi!…

Gëzofshim t’shtrnjtën pavarësi!... Shkruan: Sami ARIFI Gjaku i trimave s’shterroi kurrë, për t’ngritur n’pjedestal flamur! Armiqtë kositën por s’mundë t’na farojnë, shumë na pakuan; nënat heroina trimat dhjetëfishuan! Nënat shqiptare kurrë...