9.7 C
Zurich
Wednesday, September 28, 2022

Poezitë e Migena Arllatit, tash edhe në anglisht

Libri dygjuhësor i profesoreshës Migena Arllati, me prejardhje nga Elbasani që jeton në Gjakovë, me titull: "Hoje dashurie- Honeycomb love” ( Poezi shqip –...

TRUMCAKËT E NËNTORIT

TRUMCAKËT E NËNTORIT Në parkingun e gjerë Përpara një grumbulli Varg e vijë dyqanesh Në qytezën e mbipopulluar Në një dru dekorativ Me pak gjethe të kuqrremta Nëpër rrema Në këto çaste...

DOKUMENTE PËR PUNË

DOKUMENTE PËR PUNË Një dokument që s’je nën hetime për vepër penale Te Pallati i drejtësisë (së munguar) Analiza mjekësore për shëndetin (e nëpërkëmbur) Te Instituti i medicinës...

Blerim Rrecaj: Prag 17 shkurti

Blerim Rrecaj Prag 17 shkurti Pasi e lë djalin në shkollë Të veshur solemnisht Vazhdoj të ec për një orë Dëgjoj copëza fjalësh për zgjedhjet e fundit, të sapopërfunduara Pastaj...

Perëndia e veshi me bardhësi!…

Perëndia e veshi me bardhësi!... (Kushtuar Dëshmorit të Kombit Safet Q. Rexhepi) Poezi nga Sami Arifi Dëshmorit për liri, Perëndia i dha bardhësi! Bukurinë ia madhëroi Zoti, edhe dimrit kur ndryshon...

Ornela Radovicka: Prof Mario Massaro, në 82 vjetor vjen me librin “Një herë pleqtë...

  Një prej eksponentëve të botës arbëreshe sot për sot  është edhe  Profesor Mario Massaro.Mjafton pak sekonda dhe ti ndihesh sikur e njeh prej dekadash....