14.3 C
Zurich
Sunday, August 14, 2022

Poezi: Zgjohemi nga varret ne përsëri…

Zgjohemi nga varret ne përsëri... M’humbi mendja nga gjumi i rëndë, për ca kohë s’pash askënd! M’trokiti diçka shpejt n’vrap, përmes ëndrrimeve mendjam’erdhi prapë! M’erdhi porosi e t’përjetësuarve, veni drejtësi...

Kjo është poezia fituese në konkursin ‘Frazat më të bukura të dashurisë’

Një ditë do t’më tregosh... Një ditë do t’më tregosh historinë tënde, lotët që ke derdhur dhe puthjen e parë, dashurinë e përjetshme, apo nostalgjinë për shtigjet e...

Sali Bashota ndanë me lexuesit poezitë të shkruara 23 vite më parë

Profesori Universitar ka ndarë me lexuesit poezitë e tij të botuara njëzet e tri vite më parë. Këto poezi janë shkruar para njëzet e tre...

Arbër Ahmetaj: Fryu erë e Buenës

(Poezia e cila nga juria e Shkshz-së fitoi Çmimin « Penda e artë-Martin Camaj 2022 »)   Fryu erë e Buenës e i zgjoi burrat nga...

Ramë Oraca : PËR TY

( Çmimi i parë “Martin Camaj” SHKSH në Zvicër) si në gjysmëndërr më erdhe nga fundjeta e qullur me llohë shiu të turbullt lëshove rrënjë si guri...

Profesori Universitar Sali Bashota rikujton profesorin e tij Latif Berisha

Me anë të një shkrimi në profilin e tij zyrtarë në facebook profesori i Universitetit të Prishtinës, në Fakultetin e Filologjisë Sali Bashota ka...