Poezi: Dita e parë e vitit

Dita e parë e vitit Mirë që dolëm në mesditë Kokën ngritën Mbi bar Për të na parë E përshëndetur Ca luleradhiqe Duke u zgjuar nga gjumi Nën qiell të hapur Shkëmbenin shkëlqime Me...

Gështenja – Poezi

Gështenja Këtij njeriu që pjek gështenja Fare pranë e jashtë rrethojave Të oborrit të shkollës Era ia merr nga duart letrën e alumintë Si peshk vezullues E përcjellë dorë mbas...

Një tufë tjetër me vargje

SHKURT PËR JETËN TIME U pata munduar dikur Ta skicoja jetën time E pata lënë një shënim të shkurtë U mundova edhe një herë tjetër Dhe kushedi Do përpiqem përsëri VARGJE...

Krijimtaria letrare e Prof. Isuf Bajraktari, shpreh më së miri karakterin shqiptar

Recension për veprat poetike ”Natë e trishtuar” dhe Poezitë e shpirtit”, të autorit Prof. Isuf Bajraktari. Nga Hysen Ibrahimi   Ideja kritike e mirëfilltë e letërsisë nuk është...

NË PARKUN E ERËS NË SELAC

NË PARKUN E ERËS NË SELAC Pak para se të mbërrijmë Në Parkun e Erës në Selac të Vushtrrisë Një krua i bardhë na përshëndet Na ofron ujë...

Blerim Rrecaj: Këndvështrim mëdyshjesh

A ta lë edhe një shënim Hamendem me se të merrem A ta lë edhe një shënim dite, një fletë ditari Veten time… Veten time Ndoshta unë më së...