Blerim Rrecaj: LOJË VARG-SHKREPJESH

Blerim Rrecaj: LOJË VARG-SHKREPJESH E këtutashme Lart Dielli me dhëmbë Këtu-tash Unë Nën një hardhi të zhveshur Zjarre pragpranvere Pa prit' E pa kujtu' Marrim udhë E mbërrijmë këtu ku pikojnë pishat Lotë bore e lotë shiu Dhe...

Blerim Rrecaj: (Ç’)RREGULLIME DHE MAS(K)A (Poezi)

Ishulli ynë Burim stërlodhjeje nga Kjo lloj vetmie ndërvendore Që rrjedh Mpirë trup i tërë nga anestezion kohe Veç gishtat të palodhur shfletojnë e bredhin kuturu Si lopata varke Mbi ekran...

Faruk Tasholli: RANË BAJLOZAT E PARTISË

(Vjershë humoristiko-satirike) Ç’ranë bajlozat e partisë Nga forcë e Gjergj Elez Alisë? Po kah erdhën e kah dolën, Çka banë trimat e ç‘ka folën? Disa thanë dolëm prej...

Malli i atdheut në vëllimin poetik “ Lulebozhuri i Dukagjinit “ i autorit Servet ...

  ( Shkëputur nga libri "Bisede me krijues - recensione , dhe që është i pa botuar akoma) Vepra poetike – letrare “ Lulebozhuri i Dukagjinit...

Blerim Rrecaj: Prag 17 shkurti

Blerim Rrecaj Prag 17 shkurti Pasi e lë djalin në shkollë Të veshur solemnisht Vazhdoj të ec për një orë Dëgjoj copëza fjalësh për zgjedhjet e fundit, të sapopërfunduara Pastaj...

Faruk Tasholli: JERUSALEM

(Bisedë satirike me shkrimtarin dhe diplomatin serb Vuk Drashkoviq)   Hajde Vuço hajde, ku ma le karremin A po e sheh tash mirë Jerusalemin? Rrahe sa e rrahe t’u...