Poezitë e Migena Arllatit, tash edhe në anglisht

Libri dygjuhësor i profesoreshës Migena Arllati, me prejardhje nga Elbasani që jeton në Gjakovë, me titull: "Hoje dashurie- Honeycomb love” ( Poezi shqip –...

Shtëpia muzeale e Filip Shirokës në Shkodër, josh me stil e traditë  

Pas zhgënjimeve që përjetova tek shtëpitë e figurave të shquara kombëtare në pjesë të ndryshme të Shqipërisë, sidomos me shtëpinë e vëllezërve Frashëri në...

Lojë lozonjare me vargje

ÇASTE PRAGDIMRI Për shkak të një defekti Dhe pasi nxemjet nuk funksionojnë nëpër klasa në objektin ndihmës Djali i madh sot nuk është në mësim Me të e...

Një tufë tjetër me vargje

SHKURT PËR JETËN TIME U pata munduar dikur Ta skicoja jetën time E pata lënë një shënim të shkurtë U mundova edhe një herë tjetër Dhe kushedi Do përpiqem përsëri VARGJE...

Një tufë me vargje

ASNJËHERË Asnjëherë nuk i kam dashur: Tallavanë Burokratizmin zyrtar Zhurmën e agregatëve Debatet banale mediale Çjerrjet militante partiake Serialet e importuara të lotëve të turbullt As ato vendore gjuhëstërpikura me banalitet Asnjëherë nuk...

Bedri TAHIRI: Tufë  poezish të lindura në kohë të pandemisë

  Bedri TAHIRI KARANTINA Sigurisht na është ber ves Ta harrojmë prore historinë Nuk e di kur ishte kështu E gjithë bota në karantinë Pa betejë, luftë a përleshje Përveçse një si...