-2.3 C
Zurich
Wednesday, February 8, 2023

Bedri Tahiri: MËRGATA- KRENARIA JONË

Sa herë vjen vera, vendi ynë gjallërohet. Rimëkëmbje emocionale dhe ekonomike. Mbase më shumë, përtëritje kulturore. Kjo u dëshmua edhe më 9 gusht 2021,...

Faruk Tasholli: Fati fatkeq i autorit, Arben Sylë Kadriu, dhe vargu i tij poetik

(Arben Sylë Kadriu, “Hije Kalorësi”, Përgatitja për shtyp: Prof. Dr. Alban Ymer Neziri; Përkujdesja: Prof. Dr. Zymer Ujkan Neziri; Botuesi: Shoqata e të Burgosurve...

   Hazir Mehmeti: KRIJUESIT MËRGIMTARË PREZANTUAN VEPRAT E TYRE

  O Atdhe, më je i dashur sa më s’ka Më je nënë, më je motër, më je vëlla.               ...

“Promenadë Mërgimtare 2021 ”, kurorëzohet me libra e vargje të dhjetëra autorëve

Dita e djeshme në Prishtinë e në fshatin Kukaj, ishte një ditë libri e poezie për mërgimtarët tanë jo vetëm nga Evropa por edhe...

Në Kukel, nderime poetit Mjedja, autorit të vargjeve profetike me vlera antologjike

  Ekipi i Platformës “Prointegra.ch”, në vazhdën e vizitave trojeve shqiptare bëri edhe një vizitë në Kukel të Bushatit të Shkodrës, meqë rasti vizitoi Qendrën...

Blerim Rrecaj – “SIPËRFAQËSISHT”

Gaca breshëri Ngutem të hyj brenda Gaca breshëri Më godasin gjithkah Plagë tjera mora Do i mërzis edhe muret e dhomës Si gjithënjë Ndonëse në përgjithësi Rrjedha, gjendja, situata Nuk duket që është...