Poezi: Shëtitje nëpër pikturat e Nazmi Hetës

Shëtitje nëpër pikturat e Nazmi Hetës Ngjitemi shkallëve Të Bibliotekës Kombëtare, Bashkë me artistin Në ekspozitën e tij të hapur. Në hyrje shohim Ca portrete prijatare, Skënderbeu, Ismail Qemali, Adem Jashari e...

Oda e Junikut, në vend të pleqnarëve, mirëpriti poetët mërgimtarë

  Kulla e Junikut me odën e saj famëmadhe në traditë e histori, dje ishte mikpritëse e dhjetëra e dhjetra krijuesve nga mërgata por edhe...

Lojë lozonjare me vargje

ÇASTE PRAGDIMRI Për shkak të një defekti Dhe pasi nxemjet nuk funksionojnë nëpër klasa në objektin ndihmës Djali i madh sot nuk është në mësim Me të e...

Blerim Rrecaj: “BUQETA KALLINJSH”

MELODI E NDËRPRERË Prag vere është Zhurmë e rëndë e automjeteve Shpesh ndërpret Këtë këngë gjinkallash SONTE NGA BALLKONI Në këtë natë fillimvere Hëna hedh pluhurimë drite Edhe mbi reklamën: Exclusive Light BUQETA...

TRUMCAKËT E NËNTORIT

TRUMCAKËT E NËNTORIT Në parkingun e gjerë Përpara një grumbulli Varg e vijë dyqanesh Në qytezën e mbipopulluar Në një dru dekorativ Me pak gjethe të kuqrremta Nëpër rrema Në këto çaste...

Krijimtaria letrare e Prof. Isuf Bajraktari, shpreh më së miri karakterin shqiptar

Recension për veprat poetike ”Natë e trishtuar” dhe Poezitë e shpirtit”, të autorit Prof. Isuf Bajraktari. Nga Hysen Ibrahimi   Ideja kritike e mirëfilltë e letërsisë nuk është...