-1.8 C
Zurich
Wednesday, February 8, 2023

Poezi: Dita e parë e vitit

Dita e parë e vitit Mirë që dolëm në mesditë Kokën ngritën Mbi bar Për të na parë E përshëndetur Ca luleradhiqe Duke u zgjuar nga gjumi Nën qiell të hapur Shkëmbenin shkëlqime Me...

Pragdimër

Pragdimër Po hyjmë në dimër si zakonisht Duke ia bërë vjeshtës me dorë pa-pa Stinës së gjallë e të brishtë Që pos tjerash kujtime na la. Po hyjmë në...

Libër i bukur i Adem Gashit

Libër i bukur i Adem Gashit Ky libër zbukuron çastet Hijeshon ditën Ndrit natën Dhe hedh melhem Mbi plagët

Cikël poezish zvicerane 2

Adolf Frey NDARJE Ja ku ra edhe orë e ndarjes, Dita po na afrohet ngadalë, Nëna më puth me lot në sy, Babai dorën më zgjat pa fjalë. Unë bredh...

Poezi: Në vatrën e Nagip Tashit

NË VATRËN E NAGIP TASHIT E shtunë me shi Me mikun tim Këmbët na shpien Rastësisht me dashje Aty ku rrinë bashkë personalitete Që na mirëpresin Dikush me cigare Dikush me kapelë Dikush...

Cikël poezishë zvicerane

Johann Caspar Lavater KËNGËLUTJE E NJË ZVICERANI (Fragment) Qofshim dritë përmbi dhe, E shembull i gjallë i besnikërisë; Të tjerët u bëfshin të lirë si ne, Dhe i rëntë shkelmi...